Her er mit læringsnetværk

Ifølge Etienne Wenger og hans idé om praksisfællesskaber (PDF) sker læring igennem deltagelse i fællesskaber. Som en trofast følger af Twitter hashtagget #skolechat og som fagnørd op til alle kanter kan jeg kun bekræfte at det er sådan jeg oplever læring. Hver gang jeg udveksler med andre bliver jeg klogere, om det så er på Twitter, på lærerværelset, med familien, vennerne og så videre.

En forkortelse der har prydet Twitter den sidste tid er PLN hvilket kan oversættes til Personlig Læringsnetværk. PLN kan forstås som de netværk man befinder sig i hvor læring kan finde sted. Jeg synes det er et spændende perspektiv at få på mine kontakter: Hvor bliver jeg inspireret og hvordan?

Jeg valgte derfor at indvie min nymalede whiteboardvæg ved at lave en stor brainstorm over hvor jeg tænker jeg får min inspiration fra. Dette blev resultatet:

De overordnede retninger

Jeg besluttede hurtigt i processen at der var to former for inspiration. Man kan enten udveksle med andre, altså deltage – eller man kan optage uden nødvendigvis at deltage (eksempelvis en artikel i et fagblad). Jeg valgte at kalde det A: To-vejs-kommunikation og B: En-vejs-kommunikation.

 

Stemmer det overens med dit PLN? Mener du jeg mangler noget? Bland dig i debatten og gør os alle klogere 🙂

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *