Om

Om siden

Godt nyt fra udkanten er en blog bestående af små (og mindre små) indlæg om skoleliv, læring og ledelse, set fra en lærerende friskoleleders udkantsperspektiv. Indlæg på siden er en blanding af egne skriverier, relevante video’er, udvalgte citater og hvad jeg ellers finder relevant at dele.

Jeg beder dig som læser bemærke, at disse indlæg har mig som afsender, og derfor ikke kan tages for officielle udtalelser på vegne af min nuværende eller tidligere arbejdspladser, eller de sammenslutninger/arrangementer jeg ellers er en del af. Ønsker du at bruge kommentarer fra mig i den henseende, skal du være velkommen til at tage direkte kontakt, så udtaler jeg mig gerne.

Om forfatteren

Siden er drevet af mig, friskoleleder Morten Mosgaard. Jeg er ansat på Margrethe Reedtz Skolen i Ryde nær Holstebro. Jeg bor i Herning. Det bør nævnes, at de første mange indlæg på denne blog, er skrevet i min tid som musiklærer på Musikefterskolen i Humble.

Ved siden af mit lederhverv udgiver jeg musik på mit eget pladeselskab Jævn, spiller koncerter for børn som Morten Musik, holder kurser og foredrag gennem Refleksionshuset, samt nørder en masse lange bøger om mennesker og ledelse, inspireret af den diplomuddannelse i ledelse jeg har taget på Odsherred Teaterskole. Jeg er “oprindeligt” uddannet fra Det Jyske Musikkonservatorium med rytmisk sang og børnemusik som hovedfag, samt mit yndlings musikfag SSB som supplerende hovedfag (SSB står for Sang, spil og bevægelse). Jeg bruger meget af min tid på det sociale medie Twitter, hvor jeg er en aktiv del af et spirrende dansk læringsmiljø for uddannelsesentusiaster, som begår sig omkring hashtagget #skolechat. Jeg er derudover frivillig i hvad man kan kalde den danske “Edcamp bevægelse”.

Hør min musik og læs mere om mine mange hatte på www.mortenmosgaard.dk eller www.jaevn.dk

Sidens formål

Godt nyt fra udkanten har som hovedformål at tage del i den stigende videndeling, der finder sted blandt undervisere og ledere på nettet. Dertil er jeg blevet mere opmærksom på den læring, der kan ligge i at reflektere skriftligt. Mit håb er at andre kan bruge mine indlæg og måske ligefrem har lyst til at tage del i refleksionen, det er nu engang sjovere at lære sammen.

PS. Ja, det er selveste Leif Falks fløjte jeg har med mig på billedet. Den kulturradikale musikpædagogik har været en af mine helt store inspirationskilder i flere år, derfor har jeg nydt godt af, at kunne besøge Leif og hans kone Ivalo, for at høre de mange spændende historier om Bernhard Christensen, Astrid Gøssel, Jytte Rahbæk Schmidt og ikke mindst om erfaringerne fra Århus Friskole.