Ny podcast om “Pædagogik for fuld musik”
På VIA University College i Ikast har man et stærkt makkerpar i Peter H. Frostholm og Jakob Bjerre, der producerer det de kalder Petergogikum – DANMARKs podcast om PÆDAGOGIK.
PETERgogikum er education to go. Det er ikke læsestof, men lyttestof. Det er holdninger, gode og dumme spørgsmål, kritik og blind begejstring. Det er all-things pædagogik.
Jeg har haft den store fornøjelse at være gæst i podcasten i afsnit 12 – “Pædagogik for fuld musik”. Afsnittet introduceres på følgende måde:
Hver dag bliver hverdagens små lommer og rum i vuggestuer, børnehaver og skoler rundt om i landet fyldt ud med fællessang, fagter, rasleæg, spanske guitarer og tvivlsomme clavesrytmer. Det sker til samlinger i rundkredse, på intermistiske scener, eller helt spontant når børn udtrykker sig med vrøvle- og spontantsang. Vi ved at, alle børn reagerer på musikalske påvirkninger. Alle børn har en umiddelbar og spontan musikalsk udtrykslyst og -glæde. Alle børn ”synger” længe før de taler og ”danser” længe før de går. Alle børn er med andre ord født med musikalske anlæg og med indre forudsætninger for at tilegne sig musik. Men hvilken roller spiller musikken i pædagogikken i dag, og hvorfor dæmrer der noget nærmest ursocialt, når mennesker mødes i fællesskab om at gøre musik?
Bliv klogere på musikkens betydning for pædagog og mennesker i PETERgogikums februarafsnit. Husk at dele det gode budskab med venner og kolleger og kommenter gerne herunder!
Lyt til podcasten på din favorittjeneste eller på https://petergogikum.buzzsprout.com/